۱. سلام و درود (۱:۱)
۲. آزمایش و کمال (۱: ۲ - ۱۸)
۳. شنیدن و عمل به کلام خدا (۱: ۱۹- ۲۷)
۴. ایمان حقیقی در عمل دیده میشود
۵. مشکلات جامعه
۶. تصمیمات شما از دیدگاه خدا
۷. پندهای صمیمانه
نویسنده، خود را یعقوب معرفی میکند. نویسنده احتمالا یعقوب، برادر ناتنی عیسی است. یعقوب، رهبر کلیسای اولیه و عضو انجمن اجرایی اورشلیم بود. همچنین پولس رسول او را "ستون" کلیسا مینامد.
این مرد همان یعقوب رسول نیست. یعقوب رسول، پیش از آنکه این نامه نوشته شود، کشته شده بود.
در این نامه یعقوب، ایماندارانی را که در مصیبت بودند، دلگرمی میدهد. او به آنها میگفت تا بدانند که خدا از مصیبت آنها برای تبدیل شدن به مسیحیانی بالغ استفاده میکند. همچنین یعقوب به آنها میگفت که ایمانداران نیاز به انجام اعمال نیک دارند. او در این نامه مطالب بسیاری درباره اینکه ایمانداران چگونه باید زندگی کرده و با یکدیگر رفتار نمایند، نوشته است. برای مثال، او به آنان امر کرد تا با یکدیگر با احترام رفتار کنند، نزاع نکنند، و ثروتشان را خردمندانه استفاده کنند.
یعقوب به خوانندگان خود با به کاربردن مثالهای بسیاری ازطبیعت از جمله در ۱: ۶، ۱۱ و ۳: ۱-۱۲ تعلیم میدهد. (همچنین بسیاری از قسمتهای این نامه، شبیه تعالیم عیسی در موعظهی بالای کوه است. متی۵-۷)
یعقوب گفته است که این نامه را به "دوازده قبیله پراکنده" مینویسد (۱:۱). برخی محققان معتقدند که یعقوب به یهودیان مسیحی نوشته است. دیگر محققان معتقدند که یعقوب این نامه را به همه مسیحیان به طور کلی نوشته است. از آنجایی که این نامه به کلیسا یا شخص خاصی نوشته نشده بود، به عنوان یکی از "رسالههای کلی" شناخته میشود.
مترجمان ممکن است بخواهند این نامه را با همان عنوان پیشین نامگذاری کنند، "یعقوب"، یا ممکن است عنوان واضحتری از قبیل "نامهای از یعقوب " یا "نامهای که یعقوب نوشت" را انتخاب کنند.
پولس در رومیان تعلیم میدهد که مسیحیان با ایمانشان قضاوت میشوند نه با اعمالشان . ولی به نظر میرسد یعقوب تعلیم میدهد که مسیحیان با اعمالشان قضاوت میشوند. این میتواند گیج کننده باشد، اما یک درک بهتر از چیزی که هردویشان تعلیم میدهند نشان میدهد که آنها با یکدیگر توافق نظر دارند. هردوی آنها تعلیم میدهند که یک فرد برای قضاوت شدن به ایمان نیاز دارد و اینکه ایمان حقیقی سبب خواهد شد که یک فرد اعمال نیکو انجام دهد. پولس و یعقوب این مسایل را به روشهای مختلفی تعلیم میدهند، زیرا مخاطبان متفاوتی دارند که احتیاج دارند مسائل متفاوتی را راجع به قضاوت شدن بدانند.
موضوعات به سرعت در نامه عوض میشوند. گاهی یعقوب به خوانندگان نمیگوید که قصد دارد موضوع را تغییر دهد. پس قابل قبول است که آیات به صورت ازهم گسیخته ظاهر شوند.